fbpx
Γραμμή εξυπηρέτησης

801 11 62222

Σύστημα Βαφής Γηπέδων

Με το νέο σύστημα βαφής αθλητικών δαπέδων, η Berling δίνει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της κατασκευής και συντήρησης γηπέδων, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα, την αντοχή, την άρτια συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας και κυρίως την ασφάλεια των αθλητών.

Το σύστημα βαφής γηπέδων της Berling αποτελείται από τα εξής τέσσερα υλικά:

Το σύστημα βαφής εφαρμόζεται σε 3 ή 4 στάδια, αναλόγως του συμπαγούς υλικού υπόβασης.

Image
Πρώτο στάδιο εφαρμογής

Πρώτο στάδιο εφαρμογής

Αστάρωμα Επιφάνειας

Σε τσιμεντοειδές υπόστρωμα, εφαρμόζουμε μία στρώση Αστάρι Γηπέδων της Berling με σκοπό τη δημιουργία φράγματος υδρατμών και κατάλληλης επιφάνειας πρόσφυσης. 

Για τα γήπεδα με ασφαλτική υπόβαση παραλείπουμε το πρώτο στάδιο και προχωράμε στο δεύτερο.

Δεύτερο στάδιο εφαρμογής

Δεύτερο στάδιο εφαρμογής

Εξομάλυνση Επιφάνειας

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε με ελαστική ρακλέτα μία ή δύο διασταυρούμενες στρώσεις με διαφορά 24 ωρών , το Ασφαλτικό Γαλάκτωμα της Berling. Ένα υψηλής ποιότητας και ειδικής σύνθεσης ασφαλτικό υδατοδιαλυτό γαλάκτωμα καφέ χρώματος σε μορφή πολτού.

Εφαρμόζεται στο υπόστρωμα πριν τη βαφή, δημιουργώντας ένα στρώμα φράγματος υδρατμών, ενώ ταυτόχρονα εξομαλύνει τις  μικρές ανωμαλίες, τις τριχοειδείς ρωγμές, παραδίδοντας μία λεία προς βαφή επιφάνεια, ενώ συμβάλει στην αντιολισθητική ιδιότητα της επιφάνειας, στην αποφυγή τραυματισμών και στη σωστή αναπήδηση της μπάλας.

Πριν την εφαρμογή αραιώνουμε με 20 – 30% νερό και προσθέτουμε 50 – 100 % κ.β. χαλαζιακή άμμο κοκκομετρίας 0 – 0,3 mm, ανάλογα με την απορροφητικότητα , την τραχύτητα και τις πιθανές ανωμαλίες της επιφάνειας και αναμειγνύουμε.

Το Ασφαλτικό Γαλάκτωμα της Berling ενισχύει τις ιδιότητες του συστήματος σε χρονική διάρκεια ζωής και επίπεδο άθλησης.

Image
Image
Τρίτο στάδιο εφαρμογής

Τρίτο στάδιο εφαρμογής

Βαφή Επιφάνειας

Έπειτα, μετά την πάροδο 24 ωρών, εφαρμόζουμε με ελαστική ρακλέτα δύο διασταυρούμενες επιστρώσεις από το οπλισμένο με χαλαζιακή άμμο ακρυλικό Ελαστικό Χρώμα Γηπέδων της Berling.

Το Ελαστικό Χρώμα Γηπέδων της Berling είναι  ένα υψηλής ποιότητας και ειδικής σύνθεσης , έγχρωμο υδατοδιάλυτο ελαστικό ακρυλικό επίχρισμα, βασισμένο σε αυτοδικτυούμενες ρητίνες και επιλεγμένα πληρωτικά υλικά για εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλες αντοχές.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από την αντιολισθητική του ιδιότητα, καθώς και την εξαιρετική του αντοχή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς να ξεθωριάζει.

Ενδείκνυται για χρήση σε γήπεδα μπάσκετ , τένις , βόλεϊ , σε χώρους ψυχαγωγίας καθώς και σε αύλειους χώρους σε σχολεία . Κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση .

Μεταξύ των δύο επιστρώσεων, θα πρέπει να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Διατίθεται σε 3 έτοιμες αποχρώσεις ,κεραμιδί πράσινο και μπλε, αλλά και σε πολλές άλλες κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Τέταρτο στάδιο εφαρμογής

Τέταρτο στάδιο εφαρμογής

Διαγράμμιση Γηπέδου

Έπειτα, μετά την πάροδο 24 ωρών, εφαρμόζουμε 1-2 επιστρώσεις από ειδικό αλκυδικό - πολυουρεθανικό χρώμα διαλύτου Betofloor για να δημιουργήσουμε τις διαγραμμίσεις του γηπέδου.

Όλες οι γραμμές της διαγράμμισης του γηπέδου πρέπει να είναι του ιδίου χρώματος (κατά προτίμηση λευκού), πλάτους 5 - 10 εκατοστών και πλήρως ευδιάκριτες.

 

Παλαιές ήδη βαμμένες επιφάνειες

Σε περίπτωση επαναβαφής ήδη βαμμένων γηπέδων πρέπει να προηγηθεί τρίψιμο της επιφάνειας με μηχανή (π.χ. μηχανή μωσαϊκού Νο12 σκληρή), να καθαριστεί καλά η επιφάνεια από τις σκόνες και μετά να ακολουθήσουμε την διαδικασία όπως περιγράφεται πιο πάνω για νέες επιφάνειες από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η χρήση του ασφαλτικού γαλακτώματος είναι προαιρετική.

Image

Παρατηρήσεις:

Κατά την διάρκεια της εφαρμογής η εξωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ +12 οC και +30 οC.

Οι εργασίες θα πρέπει να αναβάλλονται όταν προβλέπεται βροχή, ομίχλη ή χιόνι για τις επόμενες 48 ώρες.

Το υπόστρωμα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι σταθερό, στεγανό, χωρίς υγρασία, τυχών ρωγμές θα πρέπει να επισκευάζονται με ειδικά υλικά σφράγισης, καθώς και να έχει εξασφαλιστεί η ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων. Οι επιφάνειες πριν την έναρξη των εργασιών θα πρέπει να είναι στεγνές, απαλλαγμένες από λίπη , άλατα , σκόνες ,σαθρές και ξένες ύλες. Η υγρασία του υποστρώματος θα πρέπει να είναι μικρότερη του 3%

Σε περίπτωση νέων επιφανειών από άσφαλτο ή σκυρόδεμα, οι εργασίες βαφής θα πρέπει να ξεκινήσουν 28 ημέρες μετά την πλήρη ωρίμανση του υλικού.