Γραμμή εξυπηρέτησης

801 11 62222

Σύστημα Βαφής Γηπέδων

Με το νέο σύστημα βαφής αθλητικών δαπέδων, η Berling δίνει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της κατασκευής και συντήρησης γηπέδων, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα, την αντοχή, την άρτια συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας και κυρίως την ασφάλεια των αθλητών.

Το σύστημα βαφής γηπέδων της Berling αποτελείται από τα εξής τέσσερα υλικά:

Το σύστημα βαφής εφαρμόζεται σε 3 ή 4 στάδια, αναλόγως του συμπαγούς υλικού υπόβασης.

Image
Πρώτο στάδιο εφαρμογής

Πρώτο στάδιο εφαρμογής

Σε υπόβαση από οπλισμένο σκυρόδεμα, εφαρμόζουμε μία στρώση Αστάρι Γηπέδων της Berling με σκοπό τη δημιουργία φράγματος υδρατμών και κατάλληλης επιφάνειας πρόσφυσης.
Για τα γήπεδα με ασφαλτική υπόβαση παραλείπουμε το πρώτο στάδιο και προχωράμε στο δεύτερο.

Δεύτερο στάδιο εφαρμογής (προαιρετικό)

Δεύτερο στάδιο εφαρμογής (προαιρετικό)

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε με ελαστική ρακλέτα δύο διασταυρούμενες στρώσεις με διαφορά 24 ωρών , το Στόκο Εξομάλυνσης Γηπέδων της Berling, ένα ρητινούχο στόκο – εξομαλυντή επιφανειών εμπλουτισμένο με  χαλαζία.

Ο Στόκος Εξομάλυνσης Γηπέδων της Berling συστήνεται σε επιφάνειες με μικρές ανωμαλίες. Η ενδιάμεση στρώση του εξομαλυντή πριν την τελική βαφή του γηπέδου ενισχύει τις ιδιότητες του συστήματος σε χρονική διάρκεια ζωής και επίπεδο άθλησης. Επειδή η σύνθεσή του περιέχει ειδικές ακρυλικές ρητίνες, υπερέχει του υποστρώματος ασφαλτικής βάσης, δημιουργώντας ένα ημι-εύκαμπτο υπόστρωμα για την απορρόφηση των κραδασμών με μεγάλη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης συντελεί στη δημιουργία ενός εξαιρετικά λείου υποστρώματος για την υποδοχή της βαφής, ενώ συμβάλει στην αντιολισθητική ιδιότητα της επιφάνειας, στην αποφυγή τραυματισμών και στη σωστή αναπήδηση της μπάλας.

Image
Image
Τρίτο στάδιο εφαρμογής

Τρίτο στάδιο εφαρμογής

Έπειτα, μετά την πάροδο 24 ωρών, εφαρμόζουμε με ελαστική ρακλέτα δύο διασταυρούμενες επιστρώσεις από το οπλισμένο με χαλαζιακή άμμο ακρυλικό Ελαστικό Χρώμα Γηπέδων της Berling.

Το Ελαστικό Χρώμα Γηπέδων της Berling είναι  ένα υψηλής ποιότητας και ειδικής σύνθεσης , έγχρωμο υδατοδιάλυτο ελαστικό ακρυλικό επίχρισμα, βασισμένο σε αυτοδικτυούμενες ρητίνες και επιλεγμένα πληρωτικά υλικά για εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλες αντοχές.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζεται από την αντιολισθητική του ιδιότητα, καθώς και την εξαιρετική του αντοχή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς να ξεθωριάζει.

Ενδείκνυται για χρήση σε γήπεδα μπάσκετ , τένις , βόλεϊ , σε χώρους ψυχαγωγίας καθώς και σε αύλειους χώρους σε σχολεία . Κατάλληλο για εξωτερική και εσωτερική χρήση .

Μεταξύ των δύο επιστρώσεων, θα πρέπει να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Διατίθεται σε 3 έτοιμες αποχρώσεις ,κεραμιδί πράσινο και μπλε, αλλά και σε πολλές άλλες κατόπιν ειδικής παραγγελίας

Τέταρτο στάδιο εφαρμογής

Τέταρτο στάδιο εφαρμογής

Έπειτα, μετά την πάροδο 24 ωρών, εφαρμόζουμε δύο επιστρώσεις από ειδικό αλκυδικό - πολυουρεθανικό χρώμα διαλύτου Betofloor για να δημιουργήσουμε τις διαγραμμίσεις του γηπέδου.

 

Παλαιές ήδη βαμμένες επιφάνειες

Σε περίπτωση επαναβαφής ήδη βαμμένων γηπέδων πρέπει να προηγηθεί τρίψιμο της επιφάνειας με μηχανή (π.χ. μηχανή μωσαϊκού Νο12 σκληρή), να καθαριστεί καλά η επιφάνεια από τις σκόνες και μετά να ακολουθήσουμε την διαδικασία όπως περιγράφεται πιο πάνω για νέες επιφάνειες από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η χρήση του εξομαλυντή είναι προαιρετική.

Image

Παρατηρήσεις:

Κατά την διάρκεια της εφαρμογής η εξωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ +12 οC και +30 οC.

Οι εργασίες θα πρέπει να αναβάλλονται όταν προβλέπεται βροχή, ομίχλη ή χιόνι για τις επόμενες 48 ώρες.

Το υπόστρωμα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι σταθερό, στεγανό, χωρίς υγρασία, τυχών ρωγμές θα πρέπει να επισκευάζονται με ειδικά υλικά σφράγισης, καθώς και να έχει εξασφαλιστεί η ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων. Οι επιφάνειες πριν την έναρξη των εργασιών θα πρέπει να είναι στεγνές, απαλλαγμένες από λίπη , άλατα , σκόνες ,σαθρές και ξένες ύλες. Η υγρασία του υποστρώματος θα πρέπει να είναι μικρότερη του 4%.

Σε περίπτωση σκυροδέτησης οπλισμένου σκυροδέματος, οι εργασίες βαφής δύνανται να ξεκινήσουν 28 ημέρες μετά την πλήρη ωρίμανση του υλικού.