ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Building Material Awards 2020


Ανακοινώθηκαν oι νικητές των Building Materials Awards 2020

Χτίζοντας το μέλλον με τα καλύτερα υλικά και συστήματα

#buildingmaterialsawards

Τα πρώτα ελληνικά βραβεία για τα δομικά υλικά ανακοίνωσαν τους μεγάλους νικητές μέσω του site www.buildingmaterialsawards.gr.

Η BERLING Α.Β.Ε.Ε. με το προϊόν DECO CIRE – ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ, απέσπασε το βραβείο BRONZE, στην Ενότητα: Επιχρίσματα

Τα Building Materials Awards, παρουσιάζουν τις εταιρίες που επενδύουν στην καινοτομία, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στο σχεδιασμό υλικών και συστημάτων δόμησης. Πρόκειται για εταιρείες που δεσμεύονται σε ποιότητα, υψηλή εξειδίκευση και που υιοθετούν λύσεις στην παραγωγή και εφαρμογή για χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και γίνονται παράδειγμα επιχειρηματικής αριστείας.

Το έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ανέλαβε 15μελή επιτροπή που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς συμβούλους, οι οποίοι προέρχονται από τα κορυφαία ανώτατα και πολυτεχνικά ιδρύματα της χώρας.

Μήνυμα προέδρου της κριτικής επιτροπής Αντωνία Μοροπούλου, Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

«Είναι πολύ σημαντικό που για πρώτη φορά στην Ελλάδα βραβεύονται εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή, εισαγωγή και εφαρμογή καινοτόμων προϊόντων. Η παραγωγή δομικών υλικών καλύπτει περίπου το 1/3 των ακαθάριστων παραγόμενων προϊόντων της βιομηχανίας, ενώ η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει τεράστια προοπτική για το μέλλον – παρά την οικονομική και την πρόσφατη υγειονομική κρίση. Έχει προοπτική όσον αφορά το σύγχρονο δομημένο περιβάλλον, αλλά και την αποκατάσταση του ιστορικού περιβάλλοντος, ιστορικών κτιρίων, μνημείων, παραδοσιακών οικισμών που καλύπτουν  περίπου το 40% της συνολικής κατασκευαστικής δραστηριότητας. Για αυτό και αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία από την Boussias Communications να δημιουργήσει αυτόν τον θεσμό βραβείων.  Η αξιολόγηση των  υποψηφιοτήτων έγινε με σαφή κριτήρια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στο σύνολο τους οι 15 κατηγορίες υποδέχτηκαν σχεδόν 100 υποψηφιότητες με υψηλή ποιότητα και κύριο χαρακτηριστικό τους την καινοτομία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρα όλες τις εταιρείες που τόλμησαν και έκαναν το βήμα να υποβάλουν υποψηφιότητα και την επιστημονική επιτροπή που για κάθε κρίση απασχόλησε 2 μέλη της και έναν εκεί όπου όπου υπήρχε διαφωνία ή ένσταση. Όλοι τους μηχανικοί των υλικών, χημικοί μηχανικοί, μεταλλειολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, καθηγητές,  μέλη του επιστημονικού διδακτικού προσωπικού που με το έργο τους και την ακεραιότητά τους διασφαλίζουν την κρίση αυτή. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά θα ήθελα να τιμήσω έναν μεγάλο θεμελιωτή της επιστήμης και της τεχνικής των υλικών στην Ελλάδα ,τον αείμνηστο Θεόδωρο Σκουλικίδη που παίρνει το βραβείο τιμής για το σπουδαίο έργο του στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την εμβληματική παρουσία του στην συντήρηση των μνημείων της Ακροπόλεως, αλλά και στο σύνολο αυτού του επιστημονικού πεδίου»

Τα Building Materials Awards 2020 διοργανώνονται από το Build της Boussias Communications και τελούν υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.  

Θέλεις να λαμβάνεις τις ενημερώσεις μας;

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Απεχθανόμαστε τα spam όσο και εσύ.